Повсеместен срив в системата за граничен контрол е бил регистриран

...
Повсеместен срив в системата за граничен контрол е бил регистриран
Коментари Харесай

Срив на системата за граничен контрол блокира летищата във Великобритания

Повсеместен срив в системата за граничен надзор е бил регистриран късно нощес на летищата във Англия. Летищата " Станстед ", " Гетуик ", " Хийтроу " и " Манчестър " потвърдиха за появяването на срив.

Автоматизираната система за паспортен надзор още веднъж работи, заяви Ройтерс, базирайки се на министерството на вътрешните работи. Както означават от ведомството, повредата е отстранена малко след среднощ. Няма признаци за хакерска атака и граничната защита не е нарушена.

Видеоклипове, оповестени в обществената платформа Екс, демонстрират дълги опашки от пасажери пред паспортните гишета на летищата, в това число на " Станстед " и " Хийтроу " в Лондон. Граничните управляващи са правоохранителни органи, подчинени на английското вътрешно ведомство, показва Ройтерс.

Представители на лондонските летища " Станстед " и " Гетуик " оповестиха, че са зародили усложнения при действието на автоматизираните порти за паспортен надзор. Автоматизираната система за граничен портал се срина и през май 2023 година причинявайки дълги опашки и многочасови закъснения за пасажерите.

Системата за въздушно придвижване се срина през август 2023 година, когато механически проблем затрудни за няколко часа активността на националното въздушно придвижване.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР