Руски военни са открили сваления американски дрон MQ-9 Reaper в

...
Руски военни са открили сваления американски дрон MQ-9 Reaper в
Коментари Харесай

Руски военни откриха сваления US дрон на 900 метра дълбочина в Черно море

Руски военни са разкрили сваления американски дрон MQ-9 Reaper в Черно море.

Машината е открита на морското дъно на 60 км от Севастопол на дълбочина 850-900 м., оповестява източник, непосредствен до съветското министерство на защитата и осведомен с детайлите на интервенцията, за севастополския портал ForPost.

" Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е разкрил MQ-9 Reaper на дълбочина към 850-900 метра. Дълбоководното отклонение на газопровода " Южен поток " минава наоколо до този регион ", показва източникът пред ForPost.

Руски боен транспортен съд сега дежури в региона на рухването на американския аероплан. Охранява се и периметърът на мястото на рухването на дрона.

Решават се по-нататъшните дейности по повдигането на дрона от морското дъно.

" Дълбочината, на която е паднал дронът, е много огромна. За да се извърши издигането, би трябвало да се употребяват средства, употребявани при повдигането на потънали дълбоководни подводници ", споделя специалист.

Такива средства са разполагаем на армията и флота и се създава проект за ефикасното им потребление в зоната на рухване на MQ-9 Reaper.

Специалистът описа, че съветското министерство на защитата се интересува от вътрешната електроника на дрона, както и от неговия мотор. По думите му не е изключен сюжет, при който американските сили да се опитат да унищожат дрона със лични средства, преди той да бъде повдигнат на повърхността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !         
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР