Руски учени искат да изпратят три мисии до Венера през

...
Руски учени искат да изпратят три мисии до Венера през
Коментари Харесай

До 2034 година: Русия готви три мисии до Венера

Руски учени желаят да изпратят три задачи до Венера през 2029-2034 година, като последната ще се опита да достави почва от планетата за първи път в историята. Това съобщи Лев Зелений, теоретичен шеф на Института за галактически проучвания на Руската академия на науките, представен от БГНЕС.

" Вече не мислим за една задача " Венера-Д ", а за цяла стратегия... Като крайна задача се преглежда безусловно фантастичната за доставка на почва от Венера ", сподели Зелений в Москва.
Загадъчни аномалии на Венера може би крият живот
Изследване на английски и американски учени е показало нови причини за съществуването на живот в облаците на Венера. Проведеното о...
Прочети повече
Според презентацията му три задачи в границите на съветската стратегия за проучване на Венера са планувани за 2029, 2031 и 2034 година През 2029 година към съседката на Земята ще се насочи галактическият транспортен съд " Венера-Д " с орбитален, кацащ, демонстрационен и атмосферен модули. Експедиция 2 е планувана за 2031 година Експедиция 3, която учените желаят да изстрелят през 2034 година, ще включва летателни и балонни модули, апарати за кацане и връщане.

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР