Руски Су-35 се опита да разбие полски L410 над Черно

...
Руски Су-35 се опита да разбие полски L410 над Черно
Коментари Харесай

Руски Су-35 се опита да разбие полски L410 над Черно море, румънски изтребители в готовност

Руски Су-35 се опита да разбие полски L410 над Черно море, румънски изтребители са били в подготвеност. Самолетът “Turbolet ”, принадлежащ на полската гранична полиция, който е изпълнявал рутинни патрулни задачи на Фронтекс над Черно море в интернационалното въздушно пространство в съдействие с румънската гранична полиция, е бил прехванат от съветски изтребител на към 60 км източно от румънското въздушно пространство.

Пилотите на полския аероплан краткотрайно " са изгубили надзор ". Според полската гранична защита съветският аероплан е влезнал без какъвто и да било радиоконтакт в зоната за интервенции, избрана от румънските управляващи, и е направил нападателни и рискови маневри. Той се е доближил на три пъти до нейния аероплан без да съблюдава нужната отдалеченост за сигурност ".

Снощи Румъния, която първа заяви за случая, осъди " изцяло неприемливото нападателно държание " на Русия. Полската гранична защита обърна внимание, че съветският изтребител е прелетял " тъкмо пред носа на самолета ", пресичайки траекторията му на разстояние, оценено на " към 5 метра ". След случая полският летателен уред е кацнал безвредно в Румъния.

Той е бил изпратен на задача в Румъния от 19 април до 17 май като част от интервенция, проведена от страната и координирана от Фронтекс, с присъединяване още на Испания и Швеция. Военновъздушните сили на Румъния са били авансово предизвестени, подготвени да се намесят когато и да е.

Инцидентът припомня за случилото се през март, когато Су-27 съзнателно провокира разбиването на американски дрон MQ-9 „ Reaper “ над Черно море.

Проблемите между военни самолети на Русия и страни от НАТО се усилиха доста през последните години, още преди началото на войната в Украйна. Такива катастрофи постоянно стават над Балтийско море, само че и над Черно море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР