Руски съд ще произнесе в петък присъдата си в нов

...
Руски съд ще произнесе в петък присъдата си в нов
Коментари Харесай

Навални в очакване на нова присъда

Руски съд ще произнесе в петък присъдата си в нов развой против към този момент обвинявания и наказан опозиционен водач Алексей Навални. Новите обвинявания, които прокуратурата повдигна, са за екстремизъм и неоправдателна присъда може да остави Навални за десетилетия зад решетките.

Прокурорите желаеха 20 години затвор по обвинявания, които включват финансиране на екстремистка активност, подбудителство към екстремистка активност и " реабилитиране на нацистката идеология ". В момента Навални излежава присъда от девет години затвор по обвинявания в заграбване, които неговите поддръжници считат за наказване за политическата му активност. Той беше задържан през 2021 година при идването си в Москва от Германия, където се възстановяваше след отравяне, за което упреква Кремъл.

Процесът по новите обвинявания се организира при закрити порти в наказателната колония на към 250 километра източно от Москва, където Навални е затворен. Прокурорите са поискали опозиционерът да изтърпи спомагателната си присъда в още по-строг затвор със специфичен режим. През април Навални сподели, че може да бъде съден настрана по обвинявания в тероризъм и да бъде изправен пред пожизнен затвор.

В заключителната си тирада пред съда 47-годишният разкритикува военната интервенция на Русия в Украйна, последвана от невиждани репресии против критиците на президента Владимир Путин. " Русия тъне в локва кръв и тиня ", сподели Навални, представен от БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР