Руски съд постанови днес Алексей Навални да остане в ареста

...
Руски съд постанови днес Алексей Навални да остане в ареста
Коментари Харесай

Руски съд остави Навални в ареста и отхвърли жалбата му

Руски съд постанови през днешния ден Алексей Навални да остане в ареста и отхвърли жалбата на опозиционера против задържането му, съобщи в четвъртък Ройтерс.

На 18 януари Навални беше арестуван за период от 30 дни за нарушение на изискванията по гаранцията си - нещо, което той отхвърля да е направил. Той е застрашен да прекара години в пандиза. Западът прикани Русия да го освободи, а предходната събота десетки хиляди руснаци стачкуваха против слагането му зад решетките.

Същевременно съветската полиция усили следствията, обиските и арестите, ориентирани против намиращия се в пандиза опозиционер Алексей Навални и негови доближени. За това заяви екипът му няколко дни преди нови манифестации против властта.

Успоредно с това, надзорният орган в телекомуникационната сфера Роскомнадзор разгласи, че ще глоби обществените мрежи и уеб сайтове Facebook, Инстаграм, Туитър, ТикТок, ВКонтакте, Однокласники и ЮТюб за това, че са популяризирали онлайн известия, подбуждащи, съгласно него, малолетни да показват в събота в поддръжка на Навални.

" Не разрешават на юриста ми да пристигна, разрушиха ми вратата ", извика към публицистите от прозореца си Юлия Навална, брачната половинка на опозиционера, чийто московски апартамент през вчерашния ден стана обект на полицейска акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР