Руски съд постанови, че Мета Платформи“ са "екстремистка организация", с

...
Руски съд постанови, че Мета Платформи“ са "екстремистка организация", с
Коментари Харесай

Русия обяви Мета за екстремистка организация и забрани Фейсбук и Инстаграм

Руски съд постанови, че „ Мета Платформи “ са "екстремистка организация " , с което на процедура забрани обществените мрежи „ Facebook “ и „ Инстаграм “ в Русия.

Окръжният съд в Твер подцени молбата на юристите на „ Мета “ да отсрочи чуването, с цел да им даде време да отговорят по делото и на 21 март заяви, че решението му влиза в действие „ неотложно “.

Според прокурорите решението прави противозаконни „ Facebook “ и „ Интаграм “, само че не и платформата за текстови известия на „ Мета “ „ Уотсап “, която не е обществена.

Искането беше импортирано в съветския съд, на потребителите си, в които се приканва за принуждение против съветски бойци и руснаци. Това беше протестен акт от страна на американската компания, с който показва, че е срещу войната на Русия в Украйна.

В съда обвинителите споделиха, че „ Мета “ „ съзнателно е позволила тирада на омразата против руснаци, което основава различна действителност, в която всяка проруска позиция бива потискана и се подбужда ненавист “.

На 10 март „ Мета “ заяви, че „ краткотрайно позволява форми на политическо изложение, които нормално нарушават нашите правила, като насилствена тирада като „ гибел на съветските нашественици “.

В изказването се прибавя, че компанията "все още няма да разреши апели за принуждение против съветски цивилни ".

Москва ограничи голям брой самостоятелни медии, в това число и обществени мрежи през последната година. По-рано този месец Русия забрани използването на Facebook в цялата страна. Това деяние беше подхванато в отговор за възбраната на държавните съветски медии да разгласяват наличие на платформите на Мета. Подобни забрани имаше и за други обществени мрежи.

На 24 февруари Русия стартира война против Украйна. Руските войски нападнаха от три страни - на изток от Русия, на север от Беларус и на юг от нелегално анексирания полуостров Крим. До момента над 2,3 млн. бежанци са напуснали страната поради войната, а цивилните жертви са стотици.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР