Руски съд глоби днес Гугъл с 21,8 млрд. рубли (387

...
Руски съд глоби днес Гугъл с 21,8 млрд. рубли (387
Коментари Харесай

Санкции! Русия глобява Гугъл с близо 390 милиона долара заради многократни нарушения

Руски съд санкции през днешния ден " Google " с 21,8 милиарда рубли (387 млн. долара) поради неведнъж несъблюдение на нареждания да отстрани наличие, което Москва счита за нелегално, съобщи организация " Интерфакс ", представена от Ройтерс.

Русия от дълго време се опълчва на това задграничните софтуерни платформи да популяризират наличие, което нарушава нейните ограничавания, само че тлеещият спор се трансформира в същинска борба, откогато Москва струпа войски на украинската граница, с цел да стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари.

В края на предходната година " Google " беше санкциониран със 7,2 милиарда рубли поради това, че не е премахнал или блокирал неразрешено наличие.

Банковата сметка на съветския му клон беше запорирана, което го принуди да разгласи банкрут и направи невероятно изплащането на хонорари на личния състав и дистрибуторите.

Компанията " Google ", която може да оспори правосъдното решение, към този момент не е дала отговор на запитванията за коментар по тематиката.

Руският информационен регулатор " Роскомнадзор " сподели през юни, че видеоплатформата на " Алфабет " - " ЮТюб " съзнателно популяризира подправена информация за съветската инвазия в Украйна и е разрешила качването на наличие, насърчаващо екстремистки възгледи и апели към деца да вземат участие в противозаконни митинги.

" Платформата за видеа " ЮТюб " съзнателно предизвиква разпространението на заблуждаваща информация за напредъка на специфичната военна интервенция в Украйна, дискредитирайки въоръжените сили на Руската федерация ", уточни " Роскомнадзор ".

Русия споделя, че извършава " специфична военна интервенция " в Украйна, с цел да отстрани опасност за своята сигурност и да отбрани рускоезичното население в съседката си от гонене.

Украйна и западните ѝ съдружници отхвърлят тези обвинявания като неоснователен предлог за инвазия за завземане на територии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР