Руски пропагандисти и военни блогъри разкритикуваха руските сили за неспособността

...
Руски пропагандисти и военни блогъри разкритикуваха руските сили за неспособността
Коментари Харесай

ISW: В Русия се засилват критиките срещу Кремъл и цензурата

Руски пропагандисти и военни блогъри разкритикуваха съветските сили за неспособността им да защитят съветската територия и военни уреди, като в същото време разкритикуваха последните старания на съветското МО за цензура.

Това показват от Института за проучване на войната (ISW).

Свързан с Кремъл съветски боен блогър съобщи, че украинският удар по летището в Псков демонстрира, че съветската противовъздушна защита не се е приспособила да се пази от многократните украински удари с дронове, за разлика от това по какъв начин се е приспособила съветската противовъздушна защита в Крим .

Военният блогър също по този начин разкритикува съветските управляващи, че не държат скъпи военни самолети в хангари.

Друг прочут съветски военнен блогър изрази угриженост, че в Западна Русия няма да има безвредни места заради възходящите механически благоприятни условия на Украйна, и предложи съветските сили да вземат това поради при защитата на военни и стратегически обекти .

Все отново различен боен блогър означи, че условието към съветските управляващи за обезпечаване и отбрана на съветските летища е на " качествено друго равнище " от това, което е било.

Руски източници също по този начин оспориха неотдавнашните старания на съветското МО за цензура, като означиха нуждата от истина и почтеност при отразяването на украинските удари на съветска територия, в това число един съветски блогър, който разкритикува формалните съветски телевизионни канали, че не отразяват украинските удари .

Известният кремълски пропагандист Владимир Соловьов изрази възмущението си от удара с дрон и разкритикува съветските елити, които приканват Кремъл да замрази войната в Украйна и да договаря, с цел да избави съветската стопанска система.

Украинските сили оповестяват, че са унищожили четири съветски самолета Ил-76 по време на безпилотен удар по съветско летище в Псковска област през нощта на 29 против 30 август. Представителят на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Андрий Юсов съобщи, че при удара с дрон са унищожени четири съветски самолета Ил-76 и евентуално са развалени други два самолета на летището в Псков, само че не разяснява естеството на удара и не пое отговорност за него.

Геолокални фрагменти и съветски източници потвърдиха удара и унищожаването на най-малко два съветски самолета Ил-76.

Руски военни блогъри настояват, че над 21 украински безпилотни самолета са нанесли удари по летището в Псков.
 Русия твърди за свален украински дрон над Белгородска област
Русия твърди за свален украински дрон над Белгородска област

Поредна офанзива, за която се упреква Киев

Руски източници, в това число съветското Министерство на защитата (МО), настояват, че съветските системи за противовъздушна защита и електронна война (ЕВ) също са свалили украински дронове над Орловска, Тулска, Воронежка, Рязанска, Калужска, Брянска и Московска област.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че съветската противовъздушна защита е отблъснала масиран удар на украински безпилотен аероплан по Централния федерален окръг (голяма административна област, включваща Москва, само че не и Псков) и че най-малко един от безпилотните самолети се е насочил към Москва , което може би допуска, че съветските управляващи в началото са считали, че украинските сили имат намерение да нанесат удар по Москва или района към нея.

Възможно е съветските сили да са съсредоточили противовъздушната си защита върху прикриването на Москва и по някакъв метод да са пропуснали извънредно огромния брой украински безпилотни летателни апарати, за които се оповестява, че са блъснали летището в Псков. Украинските безпилотни самолети, които съветската противовъздушна защита е свалила над останалите шест области, евентуално са били на път за Москва или Псковска област и евентуално не са били част от украинските старания за нанасяне на удари по цели в другите области .

През нощта на 29 против 30 август съветските сили нанесоха огромни ракетни удари и удари с дронове, ориентирани най-вече против Киев, евентуално в отговор на украинските удари, нанесени по-рано по Москва и Псковска област.

Украински публични лица оповестиха, че съветските сили са изстреляли 28 крилати ракети с въздушно базиране Х-101, Х-555 и Х-55 от самолети, опериращи от авиобаза Енгелс в Саратовска област и Каспийско море, и 16 дрона Шахед-136/131 от Краснодарския край и Курска област.
 Атака с дрон против Москва
Атака с дрон против Москва

Летищата още веднъж работят

Украински публични лица оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила всичките 28 крилати ракети и 15 безпилотни летателни апарата над Киевска, Одеска, Черкаска и Николаевска област .

Киевската градска военна администрация заяви, че украинските сили са свалили над 20 въздушни цели над Киев.

Този съветски удар беше доста по-мащабен от други съветски удари през последните седмици и евентуално беше в отговор на украинските удари по Москва и Псковска област по-рано през нощта.

На 30 август украинската лека пехота - евентуално разследващи елементи - прониква източно от съветските полеви укрепления край Вербове. Геолокационни фрагменти, оповестени на 30 август, демонстрират украинска пехота в северозападните околности на Вербове, което демонстрира, че съветският надзор върху покрайнините на селището е отслабен .

Кадрите обаче не демонстрират, че украинските сили са открили надзор над региона към този миг, а съветски военни блогъри настояват, че украинските сили към момента не са нарушили отбранителната линия към Вербове.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са постигнали триумф в направленията Новоданиловка-Новопокропивка (4-15 км южно от Орихов) и Мала Токмачка-Върбове (7-18 км югоизточно от Орихов).

Украински публични лица оповестиха, че украинските сили не престават настъпателните интервенции южно от Бахмут, а геолокационните фрагменти, оповестени на 28 август, демонстрират, че украинските сили са напреднали нищожно южно от Клишчиевка (6 км югозападно от Бахмут).
 Русия не желае интернационално следствие на самолетната злополука с Пригожин
Русия не желае интернационално следствие на самолетната злополука с Пригожин

Бразилия е подготвена да взе участие в такова следствие като производител на самолета

Свързан с Кремъл боен блогър твърди, че украинските сили са напреднали по посока на Володине (13 км южно от Велика Новосилка) на границата сред Донецка и Запоришка област и че съветските сили е трябвало да правят отстъпка от няколко височини в региона .

Съобщава се, че Кремъл е положил няколко старания, с цел да заглуши или обърка известията за погребението на финансиста от групата " Вагнер " Евгений Пригожин, което евентуално демонстрира, че Кремъл продължава да се тормози от привлекателността на Пригожин в Русия и измежду силите на " Вагнер " даже след гибелта му .

Двама настоящи съветски чиновници обявиха пред The Moscow Times, че съветската президентска администрация и Федералната работа за сигурност (ФСБ) съзнателно са създали погребението на Пригожин скрито, с цел да избегнат по-нататъшното му преобразяване в страдалец.

Длъжностните лица означават, че първият заместник-началник на администрацията на съветския президент Сергей Кириенко, офицери от няколко разследващи служби и чиновници на ФСБ са се срещнали, с цел да разработят проект, който да предотврати всякаква опция за публичен митинг или отвращение и да заблуди обществеността по отношение на мястото на погребението на Пригожин.
 ISW: Кремъл - сред проблемите на фронта и героизирането на Пригожин
ISW: Кремъл - сред проблемите на фронта и героизирането на Пригожин

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната

Moscow Times добавя, че е имало доста спорни известия за мястото на погребението на Пригожин на 29 август. Някои съветски канали в Telegram означиха, че съветските федерални канали значително са пренебрегнали погребението на Пригожин, евентуално също като част от плануваното от Кремъл " отразяване " на погребението.

ISW продължи да следи, че някои съветски канали в Telegram безпричинно спекулират, че Пригожин е оживял при злополуката, което може да е било и осведомителна интервенция за препълване на съветското осведомително пространство с подвеждащи известия и отклонение на вниманието от погребението на Пригожин .

Възможно е някои съветски публични лица да изследват мненията на военните блогъри за Пригожин и неговата гибел, с цел да разпознават и цензурират съветски ултранационалисти, които не са ясно свързани с Пригожин или с " Вагнер ".

Един съветски военнен блогър твърди, че е получил посещаване от " нападателни " рекламодатели на канали в " Телеграм ", които са го помолили да разпространява няколко канала в " Телеграм ", които преувеличават тематиката за гибелта на управлението на " Вагнер " по " съвсем унизителен метод ".

Военният блогър означи, че това искане е необичайно, тъй като Кремъл и съветските държавни медии " към този момент са затворили тази тематика " и той е отказал да популяризира тези канали. Съобщава се, че отводът е предиздвикал един от рекламодателите да го упрекна, че поддържа протеста и се опълчва на съветския президент Владимир Путин и съветската конституция.
 Кремъл: Русия не изключва злополуката на самолета на Пригожин да е провокирана съзнателно
Кремъл: Русия не изключва злополуката на самолета на Пригожин да е провокирана съзнателно

Първо сходно изказване от съветска страна

Военният блогър означи, че разделянето в съветското общество няма да бъде от изгода за съветските военни старания. Блогърът поредно подлага на критика съветското военно управление и поддържа командващия съветските въздушнодесантни сили генерал-полковник Михаил Теплински - който преди този момент е имал връзки с Пригожин, само че който е оживял след въоръжения протест явно незасегнат и към момента е на власт .

Инцидентът най-малкото навежда на мисълта, че видни блогъри се самоцензурират в полемиките си за гибелта на Пригожин и че отразяват тематиката по модела на Кремъл.

Инцидентът може също по този начин да поддържа изложената нагоре догадка, че избрани съветски участници в обществените медии може да се пробват да претопят съветското осведомително пространство, или да демонстрира, че съветските публични лица се пробват да разпознават други видни ултранационалистически гласове, които може да предизвикват непокорство на режима или армията , и да ги свържат по някакъв метод с Пригожин.

На 30 август ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров удостовери лоялността си към съветския президент Владимир Путин, като продължи да се пробва да се дистанцира от финансиста от групата " Вагнер " Евгений Пригожин.
 Погребаха Пригожин
Погребаха Пригожин

Прощалната гала е била в " закрит формат "

Кадиров разгласява своя фотография с Путин и разгласи, че е " пехотинец на висшия главнокомандващ " и е " подготвен да извърши всяка заповед " на Путин .

След изпадането на Пригожин в недружелюбност Кадиров неведнъж се опитваше да се сближи с Путин и съветското МО и да се отдалечи от Пригожин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР