Руски представител заяви днес, че ускорено разполагане на модернизирани ядрени

...
Руски представител заяви днес, че ускорено разполагане на модернизирани ядрени
Коментари Харесай

Москва: Русия ще вземе предвид свалянето на ядрения праг при военното си планиране

Руски представител съобщи през днешния ден, че ускорено разполагане на осъвременени нуклеарни оръжия B61 в бази на НАТО в Европа би " свалило нуклеарния предел " и Москва ще вземе това поради при военното си обмисляне, съобщи " Ройтерс ".

По-рано през седмицата " Политико " заяви, че Съединени американски щати са ускорили разполагането на осъвременени тактически нуклеарни оръжия B61-12 в бази на НАТО в Европа и то ще се извърши през декември - няколко месеца преди плануваното.

Медията цитира информация от извършена закрита среща на Алианса.

" Не можем да пренебрегваме проектите за модернизиране на бомбите със свободно рухване, които се намират на територията на Европа ", съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Александър Грушко пред организация РИА Новости.

B61-12 съставляват бомби със свободно рухване, които носят по-малки нуклеарни глави от предходните модели, само че са доста по-точни и могат да обхванат подземен, съгласно проучване на Федерацията на американските учени.

" Съединени американски щати ги модернизират, покачват точността им и понижават нуклеарния заряд, което ги трансформира в " оръжия за полесражение " и смъква нуклеарния предел ", разяснява още Грушко.

Русия разполага с към 2000 тактически нуклеарни оръжия, до момента в който Съединени американски щати имат към 200, половината от които са в бази в Италия, Германия, Турция, Белгия и Нидерландия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР