Руски пилот на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди около

...
Руски пилот на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди около
Коментари Харесай

Руски пилот на хеликоптер, дезертирал в Украйна, е открит мъртъв в Испания

Руски водач на хеликоптер, който дезертира в Украйна преди към шест месеца, е открит убит в Испания.  Това съобщи говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов, представен от ДПА.

(*Видеото е архивно: Украйна унищожи съветски боен транспортен съд в Черно море)

Говорителят не даде повече детайлности за събитията към гибелта на водача. Според информация в украински медии, той е живял в Испания с приятелката си, когато е бил погубен.

Испанските управляващи към този момент не са коментирали случая.

Пилотът Максим Кузминов прелетя от Русия в Украйна предишния август с боен хеликоптер Ми-8 в цялостно бойно снаряжение . След като кацна на украинско летище двамата други членове на екипажа се пробвали да избягат, само че били убити, заяви украински източник.

Кузминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 $ за дезертирането си и предаването на съветския хеликоптер на украинската войска. Руската държавна телевизия заяви през есента, че съветските спецслужби са получили разпореждане на унищожават мъжа, който Москва счита за изменник.

Украйна е оповестила оптималната премия за съветски дезертьори, които се предадат дружно с поверената им бойна летателна техника, възлизаща на 990 000 $, показва ДПА.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР