Руски официални лица обвиниха Украйна, че е изпратила хеликоптери да

...
Руски официални лица обвиниха Украйна, че е изпратила хеликоптери да
Коментари Харесай

Москва: Украйна нанася удари по руска територия, има ранени и повредени сгради


Руски публични лица упрекнаха Украйна, че е изпратила хеликоптери да бомбардират град в южната Брянска област на към 10 км от границата, като оповестиха за седем ранени при обстрел.

" Използвайки два военни хеликоптера, пренасящи тежко въоръжение, украинските въоръжени сили нелегално са навлезли в съветското въздушно пространство ", се споделя в изказване на Следствения комитет на Русия, който проверява огромни закононарушения. " Прелитайки ниско, действайки съзнателно, те нанесоха минимум шест въздушни удара по жилищни здания в селището Климово ", обявиха проверяващите.

В резултат на това, съгласно тях, " минимум шест жилищни здания са били развалени и седем души са получили пострадвания с друга тежест, в това число малко дете, родено през 2020 г . ".

Това наподобява е първият случай, в който Москва публично упреква украинските въоръжени сили, че са вкарали хеликоптери в Русия, с цел да извършат нахлуване. По-рано губернаторът на Белгородска област в Южна Русия Вячеслав Гладков съобщи, че два украински военни хеликоптера са нанесли удар по склад за гориво на 1 април, като това не беше доказано непосредствено от Украйна или Москва.

Служителят на съветското министерство на опазването на здравето Алексей Кузнецов съобщи пред организация РИА Новости, че седемте ранени са в болница , като добави, че двама от тях са в тежко положение и се нуждаят от интервенция.

По-късно губернаторът на съветската Белгородска област Гладков заяви в Telegram, че близкото до границата село Сподарюшино " е било обстрелвано от украинска страна " и жителите на това и близкото село са били евакуирани като защитна мярка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР