Руски наборници, чуйте ме внимателно. Руски офицери – вие вече

...
Руски наборници, чуйте ме внимателно. Руски офицери – вие вече
Коментари Харесай

Зеленски към руските войници: Предлагам ви шанс да оцелеете

„ Руски наборници, чуйте ме деликатно. Руски офицери – вие към този момент разбрахте обстановката. От Украйна няма да вземете нищо. Единствено ще убивате хора. Или сами ще бъдете убити. Защо би трябвало да умирате? За какво? Зная, че не желаете. Чуваме прихванатите ви диалози. Знаем какво е действителното ви мнение за тази безсмислена война. Мнението ви за този срам и за вашата страна. Чуваме диалозите ви с дома. От името на Украйна ви предлагам шанса да оцелеете. Предайте се и ние ще се отнесем с вас като с естествени хора. Не както ви третира съветската войска ”, съобщи във видеоизявление украинският президент Володимир Зеленски.

Зеленски заяви, че договарянията сред Украйна и Русия ще продължат през днешния ден.

Той сподели още, че е разговарял през вчерашния ден по телефона с израелския министър председател Нафтали Бенет в границите на напъните за слагане на завършек на войната „със обективен мир“, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на „ Ройтерс “.

„Нашата делегация също работи за това в договаряния с съветската страна“, съобщи украинският президент във видеообръщение през нощта. „Казаха ми, че нещата вървят доста добре. Но дано забележим. (Преговорите) ще продължат (днес)“, добави той.

Зеленски поздрави служителката на Първи канал на съветската държавна телевизия, която в директен ефир стачкува против войната в Украйна, преди да бъде арестувана, съобщи Асошиейтед прес.

Украинският президент също по този начин разгласи проект за внезапно намаление на налозите за бизнеса, с цел да бъде подкрепена съществено потърпевшата от войната украинска стопанска система.

През миналите 24 часа малко неща се трансформираха на бойното поле. Напредването на руснаците спря на практика на всички места. Смята се, че те се пробват да попълнят запасите на армията.

Непрекъснат остава артилерийския обстрел и бомбардировките. Редица украински градове оповестяват за разрушени жилищни здания, пътища и друга инфраструктура.

Украинската войска разгласи, че е отблъснала опит на съветските сили да завладяват стратегическия пристанищен град на Азовско море Мариупол, съобщи Асошиейтед прес.

Руските военни елементи се отдръпнаха, откакто понесоха загуби, сподели в изказване генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руската войска е обсадила Мариупол от седмица и половина, отбелязва АП. В града с население от 430 хиляди души има обезверен дефицит на вода и храна, а електроснабдяването е прекратено.

Общо над 2500 локални поданици са били убити при съветски удари в Мариупол, сподели през вчерашния ден представител на украинските управляващи. Вицепремиерът Ирина Верешчук заяви, че обстрел е осуетил следващия опит в града да бъдат доставени храна и медикаменти.

Хуманитарен ескорт от 160 цивилни автомобила въпреки всичко най-сетне е съумял да напусне Мариупол през вчерашния ден и пътува към окупирания от съветските сили Бердянск, споделиха от общинския съвет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР