Руски медии цитираха пилот на самолета на Аерофлот, който снощи

...
Руски медии цитираха пилот на самолета на Аерофлот, който снощи
Коментари Харесай

Пилотът на катастрофиралия в Москва самолет: Заради мълния загубихме радиовръзка

Руски медии цитираха водач на самолета на Аерофлот, който нощес избухна в пламъци при спешно кацане в Москва. По думите му машината е била без радиовръзка поради удар от гръмотевица, съобщи Асошиейтед прес.

При пожара след кацането починаха 41 души от общо 78 на борда.

Самолетът Сухой SSJ100 изхвърчал за Мурманск по време на стихия, само че бързо се върнал за спешно кацане.

" Заради мълнията загубихме радиовръзка и преминахме в режим на минимално пилотиране... т.е. без компютър, както е всекидневно, а непосредствено. В спешен режим ", изясни водачът Денис Евдокимов, представен от телевизия " Звезда " и в. " Комсомолская истина ".

" Успяхме да възстановим радиовръзката на честотата за незабавни случаи, само че за малко и с спирания. Успяхме да кажем няколко думи и след това връзката изчезна ", добави той.

Според бордния пълководец причина за пожара е твърдото кацане и това, че резервоарите на машината са били цялостни.

„ Излетяхме, влязохме в облак, имаше мощна градушка и в този миг имаше изпукване и някакво блещукане, като електричество “, изясни стюардесата Татяна Касатника.

Руският министър на превоза Евгений Дитрих сподели в понеделник, че от обгорелите остатъци на летище Шереметиево са извадени 41 тела. Шестима души са оживели и са в болница.

На страницата си в обществената мрежа " ВКонтакте " кметът на Москва Сергей Собянин написа, че станалото е " ужасна покруса " и трима от починалите са московчани. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР