Руски изтребител е пуснал топлинни примамки над американски безпилотен самолет,

...
Руски изтребител е пуснал топлинни примамки над американски безпилотен самолет,
Коментари Харесай

САЩ: Русия е повредила американски дрон над Сирия

Руски изтребител е пуснал топлинни примамки над американски безпилотен аероплан, до момента в който той е взел участие в задача против джихадистката формация " Ислямска страна " в Сирия, и е развалил витлото му, съобщи американски пълководец, съобщи Агенция Франс Прес.


Съединените щати упрекнаха съветските водачи, че са изложили на риск както самолетите, по този начин и членовете на екипажа с поредност от рискови и непрофесионални маневри този месец над Сирия, където силите на Москва са ситуирани в поддръжка на президента Башар ал-Асад.

В неделя " съветски изтребител прелетя рисково покрай американски дрон MQ-9, изпълняващ задача за заличаване на ИДИЛ, като тормозеше MQ-9 и пускаше топлинни примамки над дрона ", съобщи в изказване генерал-лейтенант от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Алексус Гринкевич.

" Една от съветските топлинни примамки удари американския MQ-9, като съществено повреди витлото му ", само че той съумя да се върне в базата си, сподели Гринкевич и прикани " съветските сили в Сирия неотложно да прекратят това неразумно, непровокирано и непрофесионално държание ".

Въпреки че множеството от последните произшествия са свързани с тормоз над безпилотни летателни апарати, Гринкевич съобщи, че на 16 юли съветски аероплан " се е доближил компактно " до пилотиран разследващ аероплан, принуждавайки го да прелети през въздушната турбуленция на военния аероплан и намалявайки " способността на екипажа да ръководи безвредно самолета ".

По-рано през месеца Съединените щати обявиха, че съветски самолети са тормозили американски безпилотни самолети MQ-9 над Сирия два пъти в границите на 24 часа, в това число като са пускали топлинни примамки пред тях.

А през март Вашингтон съобщи, че съветски аероплан е блъснал витлото на безпилотен аероплан MQ-9, настоящ над Черно море, което е довело до неговото разтрошаване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР