Руски и украински официални лица дадоха в неделя най-оптимистичните си

...
Руски и украински официални лица дадоха в неделя най-оптимистичните си
Коментари Харесай

Русия и Украйна дадоха сигнали за напредък в преговорите

Руски и украински публични лица дадоха в неделя най-оптимистичните си оценки до момента за прогрес в договарянията им за войната в Украйна, предполагайки, че може да има позитивни резултати до дни, предава Reuters.

„ Няма да отстъпваме по принцип по никакви позиции. Русия в този момент схваща това. Москва към този момент стартира да приказва градивно ", сподели украинският договарящ и президентски консултант Михайло Подоляк във видео, оповестено онлайн.

Мисля, че безусловно за дни ще реализираме някакви резултати “, сподели той.

Агенция РИА цитира съветския пратеник Леонид Слуцки, който споделя, че договарянията са постигнали забележителен прогрес.

„ Според моите персонални упования този прогрес може да прерасне в идващите дни в обща позиция на двете делегации, в документи за сключване “, сподели Слуцки.

Нито една от страните не прецизира какъв може да бъде обсегът на съглашението.

Техните обществени мнения бяха оповестени съвсем едновременно. Те пристигнаха на 18-ия ден от войната, която стартира на 24 февруари, когато съветските сили нахлуха в Украйна. Хиляди хора бяха убити, а бежанците от военните дейности надвишиха 2.5 млн. души. Украйна съобщи, че е подготвена да договаря, само че не и да се предава или да приема ултиматуми.

Подоляк сподели, че Русия деликатно се вслушва в предложенията на Украйна. „ Нашите претенции са - завършек на войната и евакуиране на (руските) войски. Виждам разбирателството и има разговор. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР