Руски и китайски стратегически бомбардировачи извършиха съвместен патрул над западната

...
Руски и китайски стратегически бомбардировачи извършиха съвместен патрул над западната
Коментари Харесай

Русия и Китай извършват съвместни патрули над Тихия океан

Руски и китайски стратегически бомбардировачи направиха взаимен патрул над западната част на Тихия океан в проява на все по-тесните отбранителни връзки сред двете страни, предава Associated Press.

Руското министерство на защитата заяви, че бомбардировачите Ту-95 на съветските Военновъздушни сили и китайските бомбардировачи H-6K са прелетели над Японско и Източнокитайско море по време на осемчасова задача.

Като част от ученията съветските бомбардировачи за първи път кацнаха в Китай и китайските бомбардировачи отлетяха до военновъздушна база в Русия , се споделя в изказване на министерството. Отбелязва се, че взаимните патрули не са ориентирани против друга страна.

Съвместните патрули следват поредност от взаимни учения, предопределени да покажат възходящото военно съдействие сред Москва и Пекин, защото и двете страни са изправени пред напрежение със Съединените щати.

През септември Пекин изпрати повече от 2000 бойци дружно с повече от 300 военни транспортни средства, 21 бойни самолета и три бойни кораба, с цел да вземат участие в. Маневрите означиха първия път, когато Китай изпрати сили от три клона на своята войска да вземат участие в едно съветско обучение, което беше разказано като проява на широчината и дълбочината на китайско-руското военно съдействие и взаимно доверие.
 Лавров: Западът милитаризира Югоизточна Азия, с цел да подчини Русия и Китай
Лавров: Западът милитаризира Югоизточна Азия, с цел да подчини Русия и Китай

Руският външен министър укори дейностите на Съединени американски щати в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР