Руски и европейски гласиолози изследваха спътникови снимки на Голям Кавказ

...
Руски и европейски гласиолози изследваха спътникови снимки на Голям Кавказ
Коментари Харесай

Тревожно: Площта на ледниците в Кавказ е намаляла с 16%

Руски и европейски гласиолози изследваха сателитни фотоси на Голям Кавказ и откриха, че общата повърхност на ледниците му е намаляла от 692 кв.км на 590 кв. км сред 1986 година и 2014 година, съобщи ТАСС.

" Усилено размразяване е имало през последните две десетилетия. Резултатите от проучване на Института по география на Руската академия на науките сочат, че това се изяснява с повишение на летните температури на въздуха и увеличение на слънчевата радиация за сметка на изменение на циркулацията и преобладаването на антициклони през лятото на фона на непроменяемо количество превалявания ", означи географът Станислав Кутузов.

Почти всички климатолози през днешния ден не се съмняват, че световното стопляне ще промени коренно образа на нашата планета , в случай че човечеството не задържи повишението на температурите до 1,5 градуса Целзий.

За това свидетелстват освен стотици компютърни модели на климата на планетата , само че и хиляди измервания, осъществени благодарение на метеорологични спътници, наземни метеорологични станции и океански шамандури.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР