Руски хакери наскоро са се опитали да проникнат в мрежите

...
Руски хакери наскоро са се опитали да проникнат в мрежите
Коментари Харесай

Руски хакери са взели на прицел НАТО и военните на източноевропейски държави

Руски хакери неотдавна са се пробвали да обхванат в мрежите на НАТО и военните на някои източноевропейски страни, оповестява разбор на заканите на Гугъл, заяви Ройтерс.

В отчета не се показва кои страни са били обект на офанзивите, подхванати от основана в Русия група, наричана Coldriver или Callisto.

" Тези акции са били изпратени посредством новосъздадени сметки в Gmail до сметки, които не са в Гугъл, тъй че процентът на успеваемост на тези офанзиви е незнаен ", се споделя в разбора.

От НАТО не коментирали хакерските атаки.

Русия, която сега е подложена на тежки западни стопански наказания след решението ù да нахлуе в Украйна на 24 февруари, постоянно отхвърля обвиняванията в образуване на хакерски атаки против западни цели.

През 2019 година финландската компания за киберсигурност F-Secure Labs разказа Calisto като неидентифициран участник в закани, " който се интересува от събиране на разследваща информация, обвързвана с външната политика и политиката на сигурност " в Европа.

Групата се е насочила и към център за върхови достижения на НАТО, се споделя в отчета на Гугъл, без да се прецизират детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР