Руски хакери атакуват германски държавни институции след решението страната да

...
Руски хакери атакуват германски държавни институции след решението страната да
Коментари Харесай

Руски хакери отмъщават за Leopard-ите

Руски хакери нападат немски държавни институции след решението страната да даде на Украйна танкове Leopard .

Германски публични лица оповестяват, че през последните няколко часа съветски хакери са атакували уебсайтовете на няколко немски държавни институции и отчасти са ги деактивирали. Вчера немските управляващи публично глобиха доставката на танкове Leopard-2 за Украйна.

Хакерите от съветската група Killnet нормално нападат уеб страници на страни, които вземат политически решения в ущърб на Русия.

В момента телеграмният канал Killnet оповестява за " офанзива против главния уеб запас на Федерална Република Германия ". Публикувани са скрийншоти, за които се твърди, че са от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, и хаосът на таблото на една от гарите.

Хакерите декларират, че са атакували и вътрешната мрежа на берлинската болница. " Основната многофункционална болница в Берлин е изключена. Защо и по какъв начин? Причината е елементарна - лекарите нямат достъп до онлайн кабинетите си ", пишат те.

Хакерите настояват, че са изключили от мрежата и уеб страницата на Бундестага , само че уеб сайтът остава наличен и не се виждат проблеми.

Германската организация за битка с киберпрестъпността съобщи, че хакерската офанзива не е предизвикала обилни разстройства в работата на институциите.

Само преди две седмици съветски хакери. Преди половин година   и с масираната офанзива срещу частни и държавни институции в Норвегия, както и в Литва.
 Предупреждение: Руски и ирански хакери преследват видни британци
Предупреждение: Руски и ирански хакери преследват видни британци

Действат към този момент независимо, само че със сходни техники и преследват сходни жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР