Наричан Касапинът от Техеран“, той бе един от най-ортодоксалните лидери

...
Наричан Касапинът от Техеран“, той бе един от най-ортодоксалните лидери
Коментари Харесай

Ирански имигранти по света празнуват смъртта на президента Ебраим Раиси

Наричан „ Касапинът от Техеран “, той бе един от най-ортодоксалните водачи на ислямската република за последните 45 години

Огромна част от иранските имигранти в западния свят започнаха да честват, откакто стана ясно, че президентът на Ислямската република Ебраим Раиси е умрял. Видео, показващо бурни танци с радостна музика пред иранското посолство в Лондон, стана вирусно в обществените мрежи. На него се виждат мъже и напълно всемирски облечени дами с ирански и израелски флагове да танцуват пред амбасадата на фона на поп осъществявания.

 

⚡ BREAKING: Iranian diaspora all across the world are taking to the streets, dancing and celebrating the potential death of the puppet president of the Islamic Republic regime Ebrahim Raisi in a helicopter crash. This video belongs to London in front of Iran's occupied embassy.
— Shayan X (@ShayanX0)
Причината за това държание е в характера на диктатурата в Техеран, открила се след ислямската гражданска война през 1979 година. До този миг Иран е по-светска страна и от днешна Турция. Първото, което новият деспот аятолах Хомейни прави, е да забули всички дами в черни чадори, а второто – да забрани поп-музиката, операта и балетът. След това не разрешава за избран интервал и висшите учебни заведения, останали последни кафези на опозиция против новата шериатска робия. Това принуждава хиляди хора да бягат на Запад. Техните наследници през днешния ден търсят всеки знак, който би посочил уязвимост и евентуално скорошно сриване на системата.

Докато държавните медии в самия Иран прекъснаха стратегиите си и ги замениха с молебствия, в обществените мрежи се появиха видеа от неназовани ирански обитаеми места, на които се виждат празнични фойерверки. Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война към този момент разгласи, че ускорява наличието си в провинцията, с цел да пресече всевъзможни опити за нарушение на националния печал и възможна поява на митинги.

Освен че беше един от най-ортодоксалните и кръвожадни президенти, които Иран е имал, Раиси има в биографията си участия в всеобщи убийства като член на прословутия „ Комитет на гибелта “ от 1988 година Тогава висшият началник аятоллах Хомейни издава загадка фетва, нареждаща на правосъдните управляващи да екзекутират политически пандизчии, които към този момент излежават присъди. Те са отведени на разпит пред четиричленни инквизиционни комисии. Делата им се вземат решение в границите на 4-5 минути. Почти всички са пратени на бесилото. Ебраим Раиси е арбитър в тази група за всеобщи изтезания. Оттам е и прозвището му „ Касапинът от Техеран “.

Израелските флагове, които радостно танцуващите пред иранските посолства в Западна Европа и Северна Америка носят, са и знак, че те имат вяра, че Мосад има пръст в гибелта на Раиси. От друга страна до ислямската гражданска война Израел е един от най-големите съдружници на Иран и основен негов търговски сътрудник.

Две ирански дами, които бяха брутално нападнати от сътрудници по сигурността на Иран по време на националните протести през 2022 година, разгласиха през днешния ден видеоклип в X, на който са дружно и честват гибелта на иранския президент. Мерседе Шахинкар беше на митинг с майка си в Техеран поради убийството на иранската кюрдка Махса Амини, когато служител на реда изстреля снаряд, който й извади окото. Другата жена във видеото е Сима Морабейги, млада майка, чиято дясна ръка бе парализирана, откакто беше простреляна от боец от иранска революционна армия в същия митинг.

 

ما بر سر گور کثیف و نجستتان آزادانه میرقصیم و جشن میگیریم
— MersedeH_eye (@mersedeh_eye)
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР