В края на миналата седмица служебното правителство пое ангажимент да

...
В края на миналата седмица служебното правителство пое ангажимент да
Коментари Харесай

Университетите настояват за държавна стратегия за развитие на висшето образование

В края на предходната седмица служебното държавно управление пое ангажимент да обезпечи спомагателни близо 80 млн. лева за хонорари в държавните висши образователни заведения. Независимо от постигнатото съглашение през днешния ден вратите на 44 университета останаха затворени , оповестява „ Българска национална телевизия “.

„ Протестът е алегоричен. Администрацията работи, преподавателите са на работа. Трябва да бъде чут нашият глас “ , съобщи проф. доктор Евгени Станимиров, ректор на Икономическия университет във Варна.

Исканията не са единствено за нарастване на заплатите, а са за нова тактика за развиването висшето обучение , действителни ограничения и дълготрайни задължения. Недоволството е ориентирано и към неналичието на държавна политика в региона на привличането на задгранични студенти .

Според контрактуваното нарастването при най-ниската академична служба ще бъде 290 лева . Допълнителните средства са планувани за администрацията , за понижаване на неравенството във възнагражденията на университетския състав и за стипендии на докторанти.

Синдикатите не взеха присъединяване в днешния митинг , само че остават в  подготвеност.

На празничния 24 май преподавателите ще вземат присъединяване в шествията, носейки  протестни ленти .

Международният углавен съд изиска ареста на Нетаняху и водачите на „ Хамас “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР