Руски депутат и шеф на парламентарна комисия в руската Дума

...
Руски депутат и шеф на парламентарна комисия в руската Дума
Коментари Харесай

Депутат от руската Дума заплаши журналисти от ”Дойче веле”

Руски народен представител и началник на парламентарна комисия в съветската Дума заплаши с санкции публицисти от немския публичен оператор „ Дойче веле “, работещи в Русия.
Василий Пискарев, който оглавява комисията, проверяваща непозната интервенция във вътрешните работи на Русия, сподели, че публицистите от „ Дойче веле “ би трябвало да се явят на чуване пред депутатите. „ В противоположен случай ще се обърнем към управляващите да замразят или да лишават за непрекъснато акредитациите на кореспондентите на „ Дойче веле “, сподели той, представен от ДПА.

Държавната дума разгласява писмо на съветски и немски език, в което управлението на медията споделя, че публицистите няма да вземат участие в никакви чувания.

Атаката на Москва против „ Дойче веле “ стартира преди месец, когато представител на съветското външно министерство съобщи, че медията „ предизвиква митингите “ в Москва. Малко по-рано сътрудник на „ Дойче веле “ беше задържан при отразяване на огромните демонстрации в съветската столица.

В средата на август немски дипломатически представител в Русия беше извикан на среща в съветското външно министерство, при която му е казано, че в случай че още веднъж бъдат „ публикувани апели към непокорство “, немският оператор ще бъде преследван по съветските закони.

Генералният шеф на „ Дойче веле “ Петер Лимбург дефинира обвиняванията на Москва като неприемливи. „ Когато журналитите, отразяващи митинг, са оповестени от влатите за участници и подбудители на този митинг, това не е просто нарушаване на свободата на словото. Това е държание на полицейска дъжава “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР