Руски бойни кораби проведоха учебни стрелби в Черно море, съобщи

...
Руски бойни кораби проведоха учебни стрелби в Черно море, съобщи
Коментари Харесай

Учебни стрелби на руски кораби в Черно море по време на маневри на НАТО и Украйна

Руски бойни кораби организираха образователни стрелби в Черно море, заяви съветският Черноморски флот, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на военноморски маневри в района на Украйна и страни от НАТО.

Ученията " Сий брийз 2021 ", командвани от Украйна и Съединени американски щати, бяха предшествани от напрежение сред Москва и НАТО, откакто Русия заяви предходната седмица, че е отправила предупредителни изстрели и е пуснала бомби по курса на английски боен транспортен съд, с цел да го прогони от териториалните води на Кримския полуостров.

Лондон отхвърли оценката на Москва за случая и съобщи, че разрушителят " Дифендър " е прекосявал спокойно през украински води.

Още преди започването на тазгодишното обучение " Сий брийз " Русия прикани то да бъде анулирано и сподели, че при потребност ще отбрани националната си сигурност.

Командването на съветския Черноморски флот заяви за организация Интерфакс, че два огромни десантни кораба са стреляли по морски и въздушни цели в Черно море.

Два дни по-рано Русия извърши инспекция на готовността на своите системи за противовъздушна защита на Кримския полуостров, който тя анексира през 2014 година

В двуседмичните учения " Сий брийз 2021 " вземат участие към 5000 бойци и към 30 кораба и летателни апарата, измежду които американският унищожител " Рос ", въоръжен с ракети, и и бойци от морската пехота на Съединени американски щати.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР