Руски бомбардировачи са изстреляли крилати ракети по Украйна за първи

...
Руски бомбардировачи са изстреляли крилати ракети по Украйна за първи
Коментари Харесай

Украйна: Бомбардировачи стрелят с крилати ракети от небето на Беларус

Руски бомбардировачи са изстреляли крилати ракети по Украйна за първи път от въздушното пространство на Беларус . Това оповестява Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата тази заран, откакто в дребните часове на деня разнообразни укарински територии оповестиха за ракетно нахлуване.

Атаките са се случили към 4-5 часа -, който стартира в Украйна. 5 области бяха подложени на офанзива - Лвовска област, Черниговска, Житомирска, Днепропетровска и Хмелницка област.

По данни на министерството през нощта на 25 юни на територията на Украйна е осъществена масирана ракетна и бомбена офанзива, в която са взели участие шест самолета Ту-22М3 , които са изстреляли 12 крилати ракети Х-22.

Бомбардировачите са изхвърчали от летище " Шайковка " в Калужката област на Руската федерация , навлезли са във въздушното пространство на Беларус през територията на Калужска и Смоленска област . След изстрелването на ракетите те се връщат на летище Шайковка на територията на Руската федерация. Ударите са били нанесени в Киевска, Черниговска и Сумска област ", се споделя в отчет на разузнаването.

Това е нов метод за поразяване на украинска територия - преди съветските бомбардировачи най-често изстрелваха крилати ракети от територията на Черно море, а от време на време и над Каспийско море. Основната им база е в град Енгелс в Саратовска област.

" Това е първият случай на въздушен удар против Украйна непосредствено от територията на Беларус ", прецизира организацията.
 Ракети летят по Централна и Западна Украйна
Ракети летят по Централна и Западна Украйна

Житомир, Яворов, Днепър

Лвовска област - В четири часа сутринта ракети са поразили боен обект в Яворов. Две ракети са били свалени, само че четири са поразили задачите, написа ръководителят на регионалната администрация Максим Козицки. В този регион се намира известният полигон, по който през.

Черниговска област - Около пет часа сутринта районът е бил подложен на масиран ракетен обстрел, изумено е село Десна, написа районният началник Вячеслав Чауш. Там се намира център за образование на украинските военни. Изстреляни са двадесет ракети. " По наша информация множеството от ракетите са били изстреляни от територията на Република Беларус ", написа служителят.

Житомирска област - 24 ракети са били изстреляни по военни обекти в региона, заяви кметът на Житомир Серхий Сухомлин. Градът не е потърпевш. Той също по този начин означи, че ракетите са изхвърчали от територията на Беларус. Един боец е умрял, а един е бил ранен, заяви ръководителят на регионалната администрация Виталий Бунечко.
 Украинската разведка: До септември Путин мисли какво да прави със завладените територии
Украинската разведка: До септември Путин мисли какво да прави със завладените територии

И Путин разбра, че това ще е война на изтощение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР