Руски антивоенни активисти днес отново излязоха по улиците в редица

...
Руски антивоенни активисти днес отново излязоха по улиците в редица
Коментари Харесай

Протести в Русия: Не искаме да дадем синовете си на това кърваво чудовище

Руски антивоенни деятели през днешния ден още веднъж излязоха по улиците в редица градове на Русия, с цел да стачкуват против нахлуването на Русия в Украйна, макар че всеки ден полицията арестува стотици протестиращи, заяви NOVA, базирайки се на Асошиейтед прес.

Демонстрантите проведоха маршове в центровете на градовете, скандирайки " Не на войната! ", до момента в който президентът Владимир Путин подреди съветските нуклеарни средства за въздържане да бъдат приведени в положение на нараснала подготвеност, повишавайки равнището на опълчване на Кремъл със Запада и разпалвайки страховете от нуклеарна война.

" Имам двама сина и не желая да ги дам на това кърваво страшилище. Войната е покруса за всички нас ", съобщи пред АП 48-годишният Дмитрий Малцев, който се причисли към митинга в Санкт Петербург.

Протестите против нашествието започнаха в четвъртък в Русия и от този момент не престават всеки ден, макар че съветската полиция бързо потушаваше митингите и задържаше протестиращите. Кремъл се пробва да омаловажи митингите, настоявайки, че доста по-голяма част от руснаците поддържат нападението над Украйна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР