Руската ваксина срещу коронавирус Спутник V е популярна в Унгария.

...
Руската ваксина срещу коронавирус Спутник V е популярна в Унгария.
Коментари Харесай

Хвалба от Унгария за Спутник V, най-голямо доверие във ваксините срещу коронавирус имат британците

Руската ваксина против ковид " Спутник V " е известна в Унгария. С нея са имунизирани един милион жители на страната, съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто в изявление за вестник " Известия ", съобщи БГНЕС.
Сиярто означи, че потреблението на съветската ваксина е била значима стъпка за сполучливата имунизационна акция. " Помогна ни да се превърнем в първата европейска страна, която излезе от локдауна ", добави той и означи, че откакто се е ваксинирал със " Спутник V " се усеща чудесно.
 Борис Джонсън получи и втората доза ваксина против ковид Борис Джонсън получи и втората доза ваксина против ковид
Британският министър председател Борис Джонсън получи през днешния ден втора доза от имунизацията на компанията AstraZeneca против ковид, съобщи Ройтерс. П...
Населението на Унгария през 2021 година е 9,730 милиона души. Към 3 юни 5 227 318 души са получили най-малко една доза ваксина, сочи информация на националния уеб страница за битка с пандемията.
През февруари 2021 година съветският препарат беше дефинитивно утвърден от здравните управляващи за приложимост в Унгария. В момента в страната се употребяват още имунизациите на Pfizer/BioNTech, Moderna, JohnsonJohnson и AstraZeneca.
Междувременно изследване в 15 страни сподели, че публичното доверие във имунизациите против ковид е най-високо в Обединеното кралство, където близо 9 от всеки 10 души декларират, че имат вяра във имунизацията.
На второ място по този индикатор е Израел, където 83% са изразили религия във имунизациите. Япония регистрира най-ниското равнище на доверие - от 47%. Обединеното кралство и Израел са измежду страните, които са сложили най-вече дози ваксини досега.
 В пакистанска провинция стопират заплатите на неимунизираните държавни чиновници В пакистанска провинция стопират заплатите на неимунизираните държавни чиновници
Ръководителят на пакистанска провинция разпореди, че държавните чиновници, които откажат да бъдат имунизирани против COVID-19, няма да...
Във Англия, където 87% от интервюираните са декларирали, че имат религия в инжекциите, повече от половината от всички пълнолетни към този момент са получили и двете дози коронавирусна ваксина. За разлика от Англия и Израел, имунизационната акция в Япония да вземем за пример стартира късно и беше възпрепятствана от слаби доставки и организационни спънки.
Екипът на Imperial College London, който наблюдава настройките на хората към имунизациите от ноември, споделя, че общото доверие в ефикасността и сигурността на имунизациите се е повишило. Но учените предизвестяват, че към момента би трябвало да се работи за повишение на доверието във имунизациите.
В изследването, в съдействие с YouGov са взели участие повече от 68 000 души. То откри, че в страни, в които имунизациите към момента не са необятно налични - най-честата причина за неваксиниране е, че хората не попадат в предпочитаните групи.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР