Руската Централна избирателна комисия регистрира в понеделник Владимир Путин като

...
Руската Централна избирателна комисия регистрира в понеделник Владимир Путин като
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Владимир Путин се кандидатира за пети мандат

Руската Централна изборна комисия записва в понеделник Владимир Путин като претендент за поста президент на Русия.
Сегашният държавен глава се кандидатира за пети мандат. Поради измененията в конституцията, чиято същина и процедура бяха подложени на критика от специалисти, Путин има право да стане президент за пети (и шести) път. За първи път заема този пост през 2000 година
Путин се кандидатира като самоиздигнат претендент. За да се записва, той трябваше да събере минимум триста хиляди подписа на руснаци от разнообразни райони на страната в поддръжка на номинацията си. От селектираните от ЦИК 60 хиляди подписа 91 са оповестени за невалидни (0,15%). Според закона за изборите на държавен глава делът на невалидните и недостоверни подписи не би трябвало да надвишава 5%.
Преди това Централната изборна комисия записва трима претенденти за президент - Леонид Слуцки, Николай Харитонов и Владислав Даванков. Тъй като и тримата са представители на парламентарни партии, подписи в тяхна поддръжка не са събрани за регистрация като претенденти за изборите.
Номинираните от извънпарламентарни политически партии - Сергей Малинкович, Борис Надеждин, Андрей Богданов, Сергей Бабурин, Ирина Свиридова - би трябвало да внесат минимум 100 хиляди подписа до 31 януари. От тях към днешна дата подписни листове са импортирани в Централната изборна комисия от водача на комунистите на Русия Сергей Малинкович.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР