Руската тенисистка Виталия Дяченко твърди, че е принудена да пропусне

...
Руската тенисистка Виталия Дяченко твърди, че е принудена да пропусне
Коментари Харесай

“Бях третирана като трета ръка човек“: Не позволиха на руска тенисистка да се качи на самолет

Руската тенисистка Виталия Дяченко твърди, че е принудена да пропусне тазседмичното събитие на ITF (International Tennis Federation) във Франция, защото не е позволена да се качи на самолетаи е третирана „ незаслужено “ единствено тъй като е рускиня, осведоми Tennis World Russia.

„ Пътувайки като съветски жител в Европа, получих виза единствено за 14 дни! (обикновено като състезател получавам 2/3 години). Освен това тази виза трябваше да бъде през Испания, защото те бяха единствената страна, която би я издала.

Спах на летището, бях третирана като третаръка човек, похарчих няколко хиляди евро, само че нямаше вероятен метод да стигнем до шампионата поради това, че самолетните компании не транспортират руснаци и лимитираната обстановка с визите.

Сега би трябвало да се отдръпва и единственият вид е да се върна вкъщи и да пропусна още едно събитие заради тази обстановка. Като професионален състезател, който играе без байрак и не съставлява нито една страна, а просто се пробва да продължи живота си и да следва кариера, която съм обичала през целия си живот, почтено ли е това към спортисти, които нямат връзка с тази обстановка.

Надявам се да се освободим от политика, расизмаи нацизма. Просто мир и чисто небе, апелирам! ", написа Дяченко на " стори " в Инстаграм.

Миналата седмица Дяченко се състезава на събитие на ITF в Шарм Ел Шейх. Там тя беше победена на осминафиналите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР