Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева отново попадна под

...
Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева отново попадна под
Коментари Харесай

Силни емоции и лидерска позиция за Камила Валиева в Пекин

Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева още веднъж попадна под светлините на прожекторите на Олимпийските игри в Пекин. Този път обаче това се случи с помощта на гения, който има, да се пързаля по идеален метод.

Камила Валиева поведе след късата стратегия при дамите в самостоятелната конкуренция, без значение че даже и да завоюва орден, може и да не го получи, поради допинг абсурда.

Всички погледи бяха ориентирани към 15-годишната звезда, сега, в който тя стъпи на леда за своите 2.40 минути. Време, в което фокусът за малко падна върху уменията ѝ, а не върху абсурда към нея.

Напрежението несъмнено си сподели думата, откакто рускинята позволи неточност при първия си скок. Тя не съумя да приземи чисто троен аксел. Въпреки това, довърши осъществяването си по най-хубавия метод и заслужи 82.16 точки. Най-високият резултат за деня.

Кратката си стратегия Валиева извършва в памет на своята баба, която си отива от този свят през 2019 година. Затова избира и музиката на съветския композитор Кирил Рихтер „ Im Memoriam”.

В края на осъществяването Камила Валиева не съумя да сдържи сълзите си и се разплака още на леда. Край мантинелата я посрещна треньорът Етери Тутберидзе, която беше упрекната, че след началото на допинг абсурда е изоставила състезателката си. Няколко дни по-късно обаче двете демонстрираха обвързаност и взаимна поддръжка.

Камила Валиева е надалеч от върха си в късата стратегия, само че въпреки всичко поведе с 1.96 точки пред втората – Анна Шчербакова, също от тима на Руския олимпийски комитет (РОК). Трета е японската състезателка Каори Сакамото със 79.84 точки. Челната шестица оформят Александра Трусова (РОК), Уакаба Хигучи (Япония) и Юнг Ю (Южна Корея).

Българската представителка Александра Фейгин извърши задачата, която си беше сложила като се класира за волната стратегия с 23-и резултат. Тя изигра чисто съчетанието си и получи оценка от 59.16 точки.

Волната стратегия при дамите е в четвъртък, 17 февруари, от 12.00 часа българско време и ще се излъчва по Българска национална телевизия и онлайн на bntnews.bg/sport.

Камила Валиева получи право да се състезава в самостоятелното, откакто Спортният трибунал (КАС) постанови в понеделник, че краткотрайното премахване не би трябвало да се постанова наново.

Забраненото вещество триметазидин е попаднало в тялото на съветската фигуристка Камила Валиева с артикул, който дядо ѝ е взимал. Разкритието направи ръководителят на дисциплинарната комисия на Международния олимпийски комитет Денис Осуалд.

Триметазидинът се употребява за попречване на пристъпи на стенокардия, само че е в неразрешения лист от лекарства, защото е систематизиран като сърдечен метаболитен модулатор и е потвърдено, че усъвършенства физическата устойчивост.

Камила Валиева е настоящата шампионка на Русия и Европа, тя държи международните върхове за резултатите в късата стратегия (90.45 точки), волната стратегия (185.29) и общия общ брой (272.71).

Тя е и първата жена изпълнила четворен скок на олимпийски игри. Постижението си записа по време на отборната конкуренция в Пекин. Ден по-късно стана ясно, че е дала позитивен допинг тест, взет на 25 декември в Санкт Петербург.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР