Руската прокуратура измисли ново обвинение срещу българския журналист Христо Грозев,

...
Руската прокуратура измисли ново обвинение срещу българския журналист Христо Грозев,
Коментари Харесай

Христо Грозев се сдоби с ново обвинение и задочен арест в Русия

Руската прокуратура измисли ново обвиняване против българския публицист Христо Грозев, началник на проверяващата организация Bellingcat.

Този път Грозев е упрекнат за " нелегално секване на границата ", заради което е поискана заповед за арест - и съдът я е почел.

Затова и съветските медии оповестяват, че Грозев е " задочно задържан от съда в Москва ".

На тази дефиниция той дава отговор с подигравка: " Както сподели Роман Доброхотов - за какво просто не ни отровят " задочно " и да се завършва ".

As said, " why don`t they just poison us in absentia and just get it over with "
— Christo Grozev (@christogrozev)
Христо Грозев беше разгласен за интернационално търсене от съветската прокуратура в края на 2022 година, без даже да се оповестява защо закононарушение е търсен. Впоследствие се оказа, че в Русия желаят да съдят българския жител за " дискредитация на армията ".

Междувременно той и екипът му завоюваха, който сподели по какъв начин Алексей Навални и Bellingcat разкриват изпълнителите от ФСБ на опита за убийството му посредством отравяне с новичок през 2020 година

Грозев беше заставен да се реалокира в Съединени американски щати от Австрия, където е живял със фамилията си към 20 години, откакто е получил предизвестия, че Виена към този момент е рискова за него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР