Руската православна църква (РПЦ) обяви агресивната война на Москва срещу

...
Руската православна църква (РПЦ) обяви агресивната война на Москва срещу
Коментари Харесай

Руската църква обяви агресията срещу Украйна за „свещена война“

Руската православна черква (РПЦ) разгласи нападателната война на Москва против Украйна за " свещена " и прикани всички руснаци и " клонове на този народ ", в това число " източните славяни ", да се обединят под шапката на Кремъл.

Декларацията пристигна по време на събор на Световния съветски национален съвет, на който религиозни, политически и културни фигури в страната се срещнаха в московската катедрала " Христос Спасител ".

Главата на Руската православна черква и съдружник на Путин патриарх Кирил оглави събора. От началото на пълномащабната война той е подложен на критика, че дава религиозно опрощение за войната и не осъжда недвусмислено експанзията.

Събитието сплотява висшето църковно управление, служители, предприемачи и културни дейци. Документът е адресиран до законодателната и на изпълнителната управляващи в Русия.

„ От духовна и морална позиция специфичната военна интервенция е Свещена война, в която Русия и нейният народ пазят единното духовно пространство на Света Русия ", се споделя в оповестения на 27 март документ.

По-нататък се твърди, че войната има за цел „ отбрана на света от настъплението на глобализма и успеха на Запада, който е изпаднал в сатанизма “.

" След войната цялата територия на модерна Украйна би трябвало да влезе в зоната на извънредно въздействие на Русия. Възможността за съществуването на русофобски политически режим, неприятелски към Русия и нейния народ на тази територия, както и политически режим, следен от външен център, неприятелски към Русия, би трябвало да бъде изцяло изключена “.

През февруари 2022 година патриарх Кирил сподели, че Украйна и Беларус са част от „ съветските земи “ и назова украинците, които се пазят против съветската експанзия, „ сили на злото “, като насочи войната като борба за бъдещето на християнството.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР