Руската православна църква /РПЦ/ не планира да затваря храмовете и

...
Руската православна църква /РПЦ/ не планира да затваря храмовете и
Коментари Харесай

РПЦ няма да затваря храмовете за Великден, въпреки опасността от коронавирус

Руската православна черква /РПЦ/ не възнамерява да затваря храмовете и да лимитира броя на вярващите по време на Великденските богослужения поради разпространението на ковид. Това съобщи ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки на Московската патриаршия митрополит Волокамски Иларион.

„ Свещоначалието на Руската православна черква не преглежда никакви разновидности за битка с ковид, които да плануват затварянето на храмовете, насилственото понижаване на броя на вярващите по време на свещенодействие или прекосяването на богослуженията напълно онлайн. И в течение на Великия пост, и на Великден ще се организират действителни богослужения с присъединяване на действителни вярващи “, сподели митрополит Иларион в изявление за „ Российская газета “.

На 17 март патриархът на Москва и цяла Русия Кирил утвърди указания за провеждането на богослужения и осъществяването на тайнствата във връзка със опасността от разпространяването на ковид. Документът планува отвод от целуване на кръста след довеждане докрай на литургията, а също по този начин ожесточаване на санитарните правила при осъществяване на тайнствата: кръщене, причестяване.

В същото време формалните санитарни управляващи приканиха да не се провеждат всеобщи мероприятия, с цел да се попречи на разпространяването на ужасната болест. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР