Руската православна църква предлога да спре практиката свещеници да благославят

...
Руската православна църква предлога да спре практиката свещеници да благославят
Коментари Харесай

Руската църква вече не желае да благославя ядрени оръжия

Руската православна черква предлога да спре практиката свещеници да благославят оръжия за всеобщо поразяване, въпреки ръсенето със светена вода на самолети и кораби да остава задоволително, предава Франс прес, представена от БНР.

Това излиза наяве от план за промяна на църковните правила при благославянето на православни християни, които “защитават родината “ и “изпълняват своя боен дълг “.

“Освещаването на всевъзможен вид оръжия, които може да причинят гибелта на безчет хора, в това число за всеобщо поразяване “, би трябвало да бъде изключено от пасторалната процедура, защото не е отразено в традицията на църквата, се споделя в плана.

Руснаците постоянно желаят свещеници да освещават какво ли не – от нови коли и жилища до галактически кораби с вярата, че този жест ще даде божествена отбрана, напомня Франс прес.

След разпада на Съюз на съветските социалистически републики свещениците започнаха да благославят бойци, самолети, кораби и всякакво въоръжение – от автомати „ Калашников “ до ракетни системи “Искандер “, способни да носят нуклеарни бойни глави.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР