Руската православна църква официално приравни аборта с убийство. В документ,

...
Руската православна църква официално приравни аборта с убийство. В документ,
Коментари Харесай

Руската църква официално приравни аборта с убийство

Руската православна черква публично приравни аборта с ликвидиране. В документ, утвърден от Светия Синод на РПЦ, се споделя, че абортът е ликвидиране без значение от периода на бременността или метода на неговото осъществяване.

 

Синодът одобри документа " За неприкосновеността на човешкия живот от момента на зачатието ", който е създаден от Междусъборното наличие на Руската православна черква и в този момент би трябвало да бъде утвърден от Архиерейския събор " като пояснение и развиване на съответните разпореждания на основите на обществената идея на Руската православна черква ".

 

" Църквата недвусмислено приравнява случайния хирургичен или медицински аборт на ликвидиране, без значение от стадия на бременността и метода на осъществяването му ", се споделя в текста, представен от Синодалния отдел за връзките сред църквата и обществото и медиите.

 

В документа също по този начин се отбелязва, че аргументът, че абортът е вероятен в интервала преди ембрионът да придобие жизненост, т.е. степента на неговото вътрематочно развиване, когато той е в положение да оцелее отвън тялото на майката, като се вземат поради опциите за здравна рехабилитация, е също недопустимо.

 

" Бременността е натурален, дългогодишен развой, по време на който се образува нов човек, както през интервала на по този начин наречената жизненост, по този начин и преди нейното настъпване ", категорични са митрополитите. 

 

Според Руската православна черква, човешкият живот стартира от момента на зачатието и затова човек, който е още в утробата, има право на живот.

 

" Уникалният геном отличава ембриона от всяка клетка в тялото на бащата или майката. По време на вътреутробното развиване новият човешки организъм не би трябвало да се преглежда като част от тялото на майката и затова отстраняването му не би трябвало да се смята за " належащо " лекуване " за майката. Родителите са виновни пред Бога за развиването и отбраната на бъдещия човек ", се споделя още в документа.

 

Все отново Светият Синод на РПЦ отбелязва, че в случаите, когато има заплаха за живота на майката, изключително в случай че тя има други живородени деца, се предлага да се прояви състрадание. " Жена, направила аборт, има потребност от излекуване на тази душевна рана, която си е нанесла, извършвайки тежък грях. Това излекуване се реализира посредством смирение ", пишат още от Светия Синод.

 

Източник Dir.bg

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР