Руската полиция задържа днес 325 демонстранти в 51 града, излезли

...
Руската полиция задържа днес 325 демонстранти в 51 града, излезли
Коментари Харесай

Русия арестува стотици привърженици на Навални

Руската полиция задържа през днешния ден 325 стачкуващи в 51 града, излезли на демонстрации в поддръжка на Алексей Навални, съобщи   " ОВД-Инфо ", което добави, че митингите не престават и задържаните може да се окажат доста повече. Още сутринта стартира полицейската интервенция " Перехват ", за която заяви юристката на Фонда за битка с корупцията Любов Собол. Тя бе арестувана без пояснение, до момента в който пътувала в такси. Арестувана бе и прес-секретарката на Навални Кира Ярмиш.

Полицията работи твърдо, тъй като е инструктирана да пресече неразрешените от управляващите митинги. Те се надигнаха в отговор на известията за влошаващото се здраве на най-известния критик на Кремъл, който в края на март разгласи гладна стачка поради отхвърли да получи медицински грижи в пандиза, където излежава присъда от две години и половина.

В Далечния изток митингите приключиха, като излезлите на манифестации приложиха тактичност на бърза промяна на сборните места, с цел да не се сблъскат с полицията. Събираха се не повече от 500-600 души. Навсякъде демонстрациите бяха мирни. 

В Москва и Санкт Петербург довечера се събират хиляди хора. Чуват се скандираония " Свобода за Навални " и " Путин е апаш ".

Митинги имаше и пред дипломатическите представителства на Русия в други страни - Съединени американски щати, Австралия, Франция, Италия, Япония.
В БЪЛГАРИЯ
Руски жители, които живият по Южното Черноморие, се събраха на митинг в Бургас в отбрана на Алексей Навални, съобщи кореспондентът на БГНЕС. Протестиращите раздадоха алегорично пирожки, с цел да припомнят, че от три седмици той гладува. Издигнаха лозунги, в които упрекват президента Владимир Путин в закононарушение против човечеството, афишират го за „ нарушител ” и „ измамник ”. Руските жители скандираха за оставката на Путин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР