Руската петролна компания Лукойл - в отговор на публикации в

...
Руската петролна компания Лукойл - в отговор на публикации в
Коментари Харесай

Лукойл: Не е вярно, че рафинерията в Бургас е доставяла гориво за Украйна

Руската петролна компания " Лукойл " - в отговор на изявления в медии показва, че през 2022 година не е доставяла продукция за Украйна от завода си в Бургас или по други канали, оповестиха от компанията, представени от.

" Очевидно всички изказвания за хипотетични осъществени доставки за Украйна на петролни артикули се случват в изискванията на вътрешни политически битки в непознати страни (вкл. България), в редица от които се чакат избори. Известно е също, че отвън Русия марката " Лукойл " от време на време се загатва като част от антируска акция ", се споделя още в известието на компанията.

По-рано, на 18 януари, немското издание Welt, базирайки се на някогашния министър на финансите на България Асен Василев, писа, че България скрито е доставяла на Украйна дизелово гориво. Дизелът, както написа в обявата, се създава в Бургаския нефтохимически комбинат, който е благосъстоятелност и се управляваше от " Лукойл ".

Компанията " Лукойл " още веднъж потварждава, че няма и не е имала контракти за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България, а българските управляващи не са се обръщали с искане за доставки за Украйна. От " Лукойл " акцентират, че продуктите на рафинерията в Бургас се продават " на едро " и " на дребно " единствено на вътрешния пазар в България. " Лукойл води разговор с българските управляващи единствено по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, политически тематики не са обсъждани ", допълват от съветската петролна компания.

" Лукойл " преведе 90 милиона лв. предплатен налог към българския бюджет

Това е повече от налозите, които за 20 години обратно " Лукойл " е платил досега на държавата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР