AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава британското

...
AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава британското
Коментари Харесай

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара имунизациите си против COVID-19, оповестява английското издание " Гардиън ". Причината за това е съществуването на голям брой ваксини, които са пригодени да се борят с новите разновидности на вируса.

През март фармацевтичната компания непринудено отдръпна разрешението си за търговия в Европейския съюз, което съставлява утвърждението за стартиране на пазара на лекарство в страните членки.

На 7 май Европейската организация по медикаментите разгласи, че имунизацията на AstraZeneca към този момент не може да бъде прилагана.

От компанията показаха, че решението е взето, защото към този момент има многообразие от по-нови ваксини, които са приспособени да се насочват към новите разновидности на Covid-19. Това е довело и до спад в търсенето на имунизацията AstraZeneca, която към този момент не се създава.

По първична информация имунизацията на фармацевтичната компания е избавила живота на повече от 6,5 млн. души. AstraZeneca е доставила над 3 милиона дози ваксина в международен мащаб.
 Pfizer измества AstraZeneca по доставки на ваксини за бедните страни
Pfizer измества AstraZeneca по доставки на ваксини за бедните страни

Това обаче може да сътвори логистични проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР