Руската оръжейна компания Калашников - производител на най-широко използвания автомат

...
Руската оръжейна компания Калашников - производител на най-широко използвания автомат
Коментари Харесай

Калашников ударно увеличава производството на дронове камикадзе

Руската оръжейна компания " Калашников " - производител на най-широко потребления автомат в света, разгласи, че разкрива нов отдел за - едно от основните оръжия, употребявани във войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

След като в първите месеци на войната украинските сили използваха западни, израелски и турски безпилотни летателни апарати със смъртоносна успеваемост,, до момента в който се опитваше да усили личното си произвеждане.

" Калашников " стартира ново произвеждане на безпилотни летателни апарати ", оповестиха от основаната в Ижевск компания, която е най-големият съветски производител на автоматизирани оръжия и управляема артилерия.

Новият отдел ще се концентрира върху производството на така наречен " блуждаещи муниции " - дронове камикадзе, които се взривяват след идентифициране на задачата.

" Основната задача на отдела е производството на комплекси с управляеми муниции. Те са предопределени за високо точно поразяване на отдалечени единични и групови наземни цели на съперника ", показват от компанията.
 Може ли дронът на
Може ли дронът на " Калашников " да промени хода на войната в Украйна

Доколко новото оръжие е дейно?

" Калашников ", носещ името на Михаил Калашников - конструктор на автомата AK-47, ще създава и пускови установки, технология за ръководство и научноизследователска и развойна активност.

" През 2024 година ще можем да увеличим неколкократно броя на безпилотните летателни апарати, създавани в нашата обичайната ниша - блуждаещи муниции и разследващи дронове ", съобщи ръководителят на компанията Алан Лушников, без обаче да уточни съответни числа.

Дроновете - които в ранна форма бяха употребявани от Съединените щати в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век - се трансфораха в главен инструмент за военните на всяка огромна мощ - за събиране на разследваща информация, както и за заличаване на цели.

" Калашников " се хвали с невиждано от 20 години произвеждане на оръжия

През 2022 година е регистриран растеж от 40% по отношение на година по-рано

По-рано през днешния ден Украйна заяви, че против територията ѝ през нощта, а Москва уточни, че

През април съветският президент Владимир Путин съобщи, че цената на съветската промишленост за дронове скоро може да възлиза на над 12 милиарда $, откакто бъде въведен проект за увеличение на производството.

Путин към този момент прикани за увеличение на производството на дронове. Първият вицепремиер Андрей Белоусов съобщи, че до края на 2026 година Русия би трябвало да може да създава 18 000 дрона годишно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР