Руската компания Inoi ООД, която произвеждаше смартфони под бранда Inoi,

...
Руската компания Inoi ООД, която произвеждаше смартфони под бранда Inoi,
Коментари Харесай

Край на руския бранд за смартфони Inoi – компанията започна самоликвидация

Руската компания Inoi ООД, която произвеждаше смарт телефони под марката Inoi, е почнала процедура по разпродажба по лично искане, оповестява съветското издание „ Комерсант “, базирайки се на данни от справочната система СПАРК-Интерфакс.

Заявлението на Inoi е подадено във Федералната данъчна работа още на 7-ми септември 2023 година От 22-ри септември сдружението е влезнало в стадия на процедурата по разпродажба по лична молба. За ликвидатор е назначен Сергей Фомин, бенефициент на сдружението и някогашен съсобственик на ИТ дистрибутора VVP Group.

Към момента на издание на новината марката Inoi не е направил никакви публични изказвания по отношение на разпадането на юридическото лице. Компанията също по този начин не е дала отговор на въпросите на „ Комерсант “.

В края на 2022 година самостоятелни източници оповестиха на „ Комерсант “, че съветският производител на смарт телефони под марката Inoi е напуснал Руската федерация. През 2017 година Inoi бе първият смарт телефон на съветската операционна система Аврора, само че по-късно компанията мина към Android.

През първото тримесечие на предходната година са продадени 46 900 смарт телефона от съветски марки, което е с 53% по-малко от година по-рано. По-голямата част от продажбите са били на устройства от марките BQ и Inoi.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР