Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше под домашен арест заради

...
Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше под домашен арест заради
Коментари Харесай

Адвокатът на руската журналистка Овсянникова съобщи, че клиентката ѝ е избягала от страната

Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше под домакински арест поради рецензия на офанзивата в Украйна, е избягала от страната дружно с щерка си, заяви през днешния ден пред Франс прес нейният юрист. " Овсянникова е напуснала Русия с щерка си няколко часа, откакто е излязла от жилището, в който беше под домакински арест ", съобщи Дмитрий Захватов и посочи, че двете се намират в Европа.

Новината пристигна две седмици, откакто съветските управляващи оповестиха 44-годишната журналистка за търсене. През август тя беше упрекната в разпространяване на погрешна информация за съветската войска - закононарушение, което се санкционира с до 10 години затвор. Овсянникова беше наказана от московски съд на домакински арест, като ѝ бяха неразрешени всички средства за връзка. В средата на март, малко след началото на офанзивата в Украйна, Марина Овсянникова прекъсна вечерната емисия на " Първи канал " на съветската телевизия, където работеше от 20 години. В ефир тя разпъна афиш, който призоваваше руснаците да не имат вяра на агитация и за слагане на завършек на боевете, съобщи.

За това си деяние тя беше подложена на разпит и санкционирана, след което напусна страната, с цел да стартира работа в немския вестник " Велт ". През юли Овсянникова се завърна в Русия в опит да резервира родителските си права за двете си малолетни деца, които някогашният ѝ мъж се опита да  ѝ отнеме. Въпреки всички опасности, тя продължи да подлага на критика властта в Москва и съветската атака, беше задържана наново и обвина в разпространение на погрешна информацията за армията. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР