Руската хакерска група Килнет, която предприе атака срещу сайтовете на

...
Руската хакерска група Килнет, която предприе атака срещу сайтовете на
Коментари Харесай

Руски хакери се прицелиха в главния прокурор Иван Гешев


Руската хакерска група " Килнет ", която предприе офанзива против уеб страниците на редица държавни институции в България, набеляза като своя лична цел – основният прокурор. Това излиза наяве от изявления в Телеграм на хакерската група.

Хакер с прякор KillMilk, апетитен за един от лидеририте на хакерската група, е разгласил персонално обръщение против основния прокурор на Република България, излиза наяве от обявата.

По адрес на българския основен прокурор се отправят множество обидни послания.

Припомняме, че в събота часове след масираната хакерска офанзива, засегнала уеб страниците на български държавни институции, основният прокурор заяви, че незаконното деяние е дело на съветски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – съветският град Магнитогорск. В неделя от държавното обвиняване оповестиха, че с помощта на специфичен програмен продукт, към този момент са открили точното местоположение и самоличността на един от създателите на хакерската офанзива.

От прокуратурата обявиха, че ще насочат и публично искане до съветските управляващи за предаване на причинителя на злонамерената кибер-атака.

В понеделник от Софийска градска прокуратура допълниха, че зад огромната офанзива на български интернет уеб сайтове, стоят още към 150 руснаци, чиято идентичност и местоположение е в развой на изясняване.

Няколко часа по-късно от " Килнет " насочат обръщение против ръководителя на българската прокуратура, с което трансформират в цел на Русия.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР