Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки

...
Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки
Коментари Харесай

Путин: Флотът ни може да нанесе смъртоносни удари по всеки противник

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки съперник, съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

На церемониален парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от основаването на съветския военноморски флот Путин посочи, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

" Днес съветската флота има всичко належащо, с цел да гарантира защитата на родната страна, нашите национални ползи. Способни сме да открием който и да е съперник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, в случай че се наложи, обаятелен удар. Военоморското наличие на Русия се разгръща във всички международни океан ".

Тези думи на Путин идват месец след случая в Черно море, при който съветски самолети пуснаха бомби пред английския ескадрен миноносец " Дифендър ", тъй като навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предизвести, че ситуацията в Черно море се " нагнетява изкуствено " от " страни отвън района " и че Москва ще следи деликатно за осъществяването на конвенцията от Монтрьо. Тази спогодба лимитира тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от страни, които не опират Черно море.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР