Руската федерация вече съвсем официално може да не спазва Европейската

...
Руската федерация вече съвсем официално може да не спазва Европейската
Коментари Харесай

Официално: Русия няма да спазва Европейската конвенция за правата на човека

Руската федерация към този момент напълно публично може да не съблюдава Европейската спогодба за правата на индивида, откакто през днешния ден напусна Съвета на Европа. Официалното съобщение бе връчено на генералния секретар на организацията Мария Пейчинович-Бурич няколко часа преди Парламентарната асамблеия на съдебна експертиза (ПАСЕ) да гласоподава публична рекомендация към Комитета на министрите да изиска Москва да напусне.

Това е първият случай, при който държава-член на Съвета на Европа напуща. Русия е в организацията от 1996 година

" Организацията в действителност загуби многосекторния си темперамент, трансформирайки се в конструкция за нападателно налагане на неолиберален метод към човешките права в нарушаване на правилата и полезностите, залегнали в Хартата на Съвета на Европа и главните конвенции ", се споделя в изказване на съветското Министерство на външните работи.

Оттеглянето на Русия от Съвета на Европа няма да засегне правата и свободите на съветските жители, обявиха от външното министерство.

" Конституцията на Руската федерация открива гаранции не по-малко от тези в Европейската спогодба за правата на индивида. Разпоредбите на главните договорно-правни актове на Съвета на Европа са включени в съветското законодателство ", означават от ведомството.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР