Руската енергиен гигант Газпром предлага да започне либерализация на цените

...
Руската енергиен гигант Газпром предлага да започне либерализация на цените
Коментари Харесай

Газпром иска да либерализира цените на газа в Русия. Да, ама не

Руската енергиен колос " Газпром " предлага да стартира либерализация на цените на природния газ за промишлените консуматори в страната, т.е. цените " на едро ", с цел да усили приходите си от продажби на газ на вътрешния пазар. Това написа в обширна обява от тази заран на вестник " Комерсант ", базирайки се на материали от извършено съвещание на Държавния съвет по енергетика на 30 март.

Според обявата, концепцията за либерализация е показана на съвещанието от заместник-председателя на " Газпром " Виталий Маркелов. Твърди се, че топ мениджърът е предложил да стартира пробно приложение в началото.

Малко по-късно денем обаче, беше оповестен къс коментар по въпроса от страна на " Газпром ", който на практика опроверга посочената обява на " Комерсант ".

" Газпром " разяснява обявата във вестник " Комерсант " за либерализирането на цените на газа, в която изданието се базира на заместник-председателя на Борда на шефовете на " Газпром " Виталий Маркелов - компанията заяви, че Маркелов не е взел участие на съвещанието на Държавния съвет по енергетика Съвет на 30 март, написа малко по-късно през днешния ден Прайм.

Ето и коментарът на " Газпром " , представен от Прайм:

" Днес вестник " Комерсант " разгласява публикация, че " Газпром " предлага (частична) либерализация на вътрешния пазар. Изданието се базира на изявление в Държавния съвет по енергетика на 30 март 2023 година на Виталий Маркелов, заместник-председател на Управителния съвет на " Газпром ". В тази връзка ви осведомяваме, че Виталий Маркелов не е взел участие на съвещанието в Държавния съвет по енергетика на 30 март ", написаха от компанията " Газпром " в Telegram канала си.

" Газпром " отново плаши Европа със студена зима, избавила се по изключение поради топлото време

Колко за цялостни европейските газохранилища?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР