Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните

...
Руската делегация ще участва в заседание на Съвета на външните
Коментари Харесай

От България зависи дали Лавров ще пътува до Северна Македония

" Руската делегация ще взе участие в съвещание на Съвета на външните министри на ОССЕ ( Организацията за сигурност и съдействие в Европа) в Скопие, в случай че България, както е дала обещание на Северна Македония, отвори въздушното си пространство за полета от Руската федерация ". Това е съобщил съветският външен министър Сергей Лавров на форума " Примаковски четения ", съобщи ТАСС .

" Сега наподобява, че (Северна) Македония ни е поканила на Съвета на външните министри на ОССЕ. България наподобява е дала обещание на Македония да отвори въздушното си пространство. Ако се получи, ние ще бъдем там ", е допълнил министърът.

" Ще забележим по какъв начин ще споделят ", е траял Лавров. " Вече има няколко претенции за среща, ако участваме на срещата, в това число от западни представители. Разбира се, ще се срещнем с всички. "

Срещата на външните министри на ОССЕ ще се организира от 30 ноември до 1 декември в Скопие. Външният министър на Северна Македония Буяр Османи заяви на 14 ноември, че въпросът с идването на Сергей Лавров в Скопие за присъединяване в срещата на ОССЕ към момента не е решен. Той също по този начин напомни, че Лавров е обект на ограничавания от страна на Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР