Руската делегация, която преговаря за мирно споразумение, е отлетяла към

...
Руската делегация, която преговаря за мирно споразумение, е отлетяла към
Коментари Харесай

Трети тур на преговорите: Руската делегация отлетя за Беларус

Руската делегация, която договаря за спокойно съглашение, е отлетяла към Беларус за третия кръг на договаряния, оповестява РИА Новости.

Първите два тура от диалозите сред двете страни се състояха на 28 февруари и на 3 март. В хода на втората среща сред двете делегации бе достигнато съглашение по взаимно поръчителство на филантропични коридори за евакуация на жителите, доставка на хранителни артикули и медикаменти. Третият рунд е плануван за през днешния ден, 7 март.

Междувременно в дните сред втория и третия тур на договарянията в Киев бе погубен член на украинската делегация от първите диалози - банкерът Денис Киреев.

Първоначално бе обявено, че той е убит от Службата за сигурност на Украйна при опит за бягство по съмнение в държавна измяна. Депутатът от Върховната рада Олексий Гончаренко съобщи в канала си в Telegram, че Службата за сигурност на Украйна има ясна информация за измяната на Киреев.

Часове по-късно украинската страна посочи, че е убит по време на осъществяване на значима задача и не е имало изменничество от негова страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР