Руската частна военна компания Вагнер се опитва да прикрие усилията

...
Руската частна военна компания Вагнер се опитва да прикрие усилията
Коментари Харесай

САЩ заподозряха Вагнер в опит да снабди Русия с оръжия през Мали

Руската частна военна компания " Вагнер " се пробва да прикрие напъните си да придобие военно съоръжение, което да употребява в Украйна . Това настояват от Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Вашингтон е бил осведомен, че наемническата група се пробва да трансферира през Мали тези доставки, които да бъдат в помощ на Русия във войната.

" Вагнер " има подготвеност да употребява подправени документи за такива преводи, съобщи на постоянен брифинг представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Той означи, че има индикации, че военната компания с е е опитвала да закупи военни системи от задгранични снабдители и да трансферира въпросните оръжия през Мали като трета страна.
 Бойците от
Бойците от " Вагнер " пробвали да купят оръжие от Турция

Разкритието, че съдружник от НАТО може да е помагал на Русия във войната ѝ против Украйна, може да се окаже взривоопасно

" Засега не сме забелязали никакви признаци тези поръчки да са финализирани или изпълнени, само че следим обстановката от близко ", увери Милър.

Той уточни, че на редица лица и организации, които поддържат военните интервенции на " Вагнер ", и добави, че скоро Съединените щати ще имат повече информация по въпроса.

Наемниците на " Вагнер " се борят паралелно с постоянните съветски войски в Украйна, в това число в някои от най-интензивните боеве като

Западните страни показаха угриженост по отношение на от края на 2021 година По-рано африканската страна, чиито водачи завзеха властта с прелом през 2021 година, и Русия твърдяха, че, а инструктори, които оказват помощ на локалните войски с съоръжение, закупено от Русия.
 Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от
Руските управляващи отхвърлят муниции на бойците от " Вагнер "

Тези, които ни пречат да спечелим войната, директно работят за врага, предизвестява Пригожин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР