Руската частна армия Вагнер, която играе водеща роля в руското

...
Руската частна армия Вагнер, която играе водеща роля в руското
Коментари Харесай

“Вагнер” скоро ще стане история, заяви Пригожин

Руската частна войска " Вагнер ", която играе водеща роля в съветското нахлуване в региона на украинския град Бахмут, може скоро да спре да съществува, сподели създателят й Евгений Пригожин във видео, публикувано през вчерашния ден от съветски боен блогър, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега не е ясно по кое време Пригожин е направил изявлението си и до каква степен е бил сериозен. По-рано през тази седмица той отдръпна свои мнения за фронта, за които по-късно сподели, че са били смешка.

Пригожин неведнъж се е оплаквал от метода, по който Русия води войната в Украйна. Той постоянно споделя, че постоянните съветски сили не дават на неговите хора боеприпасите, от които се нуждаят, а от време на време упреква военното управление в измяна.

" Сега - във връзка с общата потребност от снаряди на фронта, които ние желаеме - през днешния ден доближаваме до точката, в която " Вагнер " е свършена ", сподели Пригожин пред съветския боен блогър Семьон Пегов. - " Вагнер " в скоро време ще спре да съществува. Ние ще станем история, няма нищо притеснително в това, такива неща се случват. "

Пегов разгласява видеоматериала в своя канал в Телеграм. " Вагнер " не е дал отговор на искане да разяснява информацията.

Пригожин, прочут с войнствения си жанр и иронично възприятие за комизъм, сподели в четвъртък, че се е шегувал, когато съобщи, че силите му ще спрат да обстрелват Бахмут, с цел да разрешат на украинските сили да покажат града на публицисти от Съединени американски щати.

През тази седмица той сподели, че силите му търпят тежки загуби поради отсъствието на поддръжка от Москва. Миналата седмица пък Пригожин изрази безпокойствие от контранастъпление на добре въоръжени украински елементи в Бахмут.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР