Руската армия става все по-омаломощен плъх. Това, което провежда като

...
Руската армия става все по-омаломощен плъх. Това, което провежда като
Коментари Харесай

Ген. Събев: Президентът направи позорно изявление, не българската армия, а Украйна е донорът с кръвта на своите хора

" Руската войска става все по-омаломощен плъх. Това, което организира като зимна атака, се развива извънредно постепенно и мъчно се развива. Няма сякаш оперативни запаси, с цел да се направи мощно нахлуване. Дори не може да превземе Бахмут. В обращението си Путин ясно сподели, че не може да загуби войната и ще направи всичко допустимо, с цел да завоюва. Русия си е сложила до края на март да излезе на административните граници на Донецка и Луганска област. Хвърлят се всички сили, с цел да се обкръжи Бахмут. Прави се опит да се отвори път към Славянск. Към края на март ще стане ясно дали Русия намерено ще организира втори кръг на готовност. Дори и да бъдат подготвени хората обаче, не виждам по какъв начин ще бъдат екипирани ". Това съобщи ген. Съби Събев, първият български боен представител в НАТО пред Нова нюз. 

" Около 120-140 западни танкове ще дойдат най-късно до края на март. По-късно общият им брой ще стане 320, което ще бъде доста мощен брониран пестник. Украйна приготвя още 8 щурмови бригади. Това са към 32 000 души. Няма да бъдат пуснати единствено танковете, а ще се направи нещо като " ветрило ", сподели още ген. Събев. 

" Не чакам приемане на западни самолети в Украйна, тъй като би трябвало да има подобаваща инфраструктура, което няма по какъв начин да стане за няколко месеца. Не чакам Китай да доставя дронове на Русия, тъй като ще попадне под доста неприятни наказания ", сподели още ген. Сънбев.

Той разяснява и изявлението на президента Румен Радев, който съобщи, че на армията ни не трябвало да се гледа като на " донор ": Като някогашен боен, мога да кажа, че това е позорно изказване. Българската войска не може да бъде донор. Донор очевидно се явява Украйна сега и то с кръвта на своите хора, тъй като стопира един агресор на лична територия, с цел да не може той, в случай че вероятно я преодолее, да продължи на друго място. Това е неприлично изявление на президента, който още повече е запасни военачалник. На о.з. полковника (Гълъб Донев) ще му кажа, че има страни, които предоставиха въоръжение, което оперативно се употребява от армиите им. Ние имаме мобилизационни ресурси. Дори и да бъдат малко нарушени, по-късно могат да бъдат възобновени, с цел да се достави нужното на Украйна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР